♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)

♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)
† Prin sfinţii care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei. † (𝕻𝖘𝖆𝖑𝖒𝖎 15; 3)

EREZIILE SINODULUI TÂLHĂRESC DE LA CRETA - 2016


Legiferarea Ecumenismului ca proces de unificare în "dragoste și prietenie" a tuturor religiilor lumii.

Recunoașterea celorlalte confesiuni ca Biserici ce dețin o parte (teoria ramurilor) din Adevărul revelat de Dumnezeu.

 Necesitatea Bisericii Ortodoxe de a face parte în continuare din Consiliul Mondial al Bisericilor - cu toate că Rusia, Georgia, Serbia și Bulgaria s-au retras.

Infailibilitatea episcopală. Arhiereii pot trece peste canoanele Sfinților Părinți și hotărî orice cred ei de cuviință.

Aprobarea căsătoriile mixte. Un ortodox se poate căsători cu un eretic-sectar, papistaș, evreu, musulman, mason, yoghin, etc.

Desființarea (disimularea) tuturor ereziilor prezente, dar și a celor deja condamnate de cele 7+2 Sinoade Ecumenice. 

Diminuarea importanței postului afirmându-se că Postul Adormirii Maicii Domnului, Postul Nașterii Domnului și Postul Sfinților Apostoli nu sunt obligatorii, iar lunea nu mai este consemnată zi de post benevol pentru mireni și o datorie pentru călugări.

Insistența pe necesitatea adaptării credinței ortodoxe la pasul cu evoluția timpului și cu progresul științific, sfinții părinți fiind marginalizați și considerați depășiți.

Condamnarea și numirea de schismatici a tuturor ortodocșilor care se vor opune hotărârilor sinodului de la Creta.

Modul de exprimare elinesc (condamnat la Sinodul V Ecumenic), duplicitar și diplomatic spre a induce în eroare masele de credincioși simpli și a mulțumi pe conducătorii politici ai lumii. Dialogul a devenit condiția de bază a relațiilor inter-confesionale, aspect ce consolidează profund pan-erezia ecumenismului.


Instituția BOR e în erezie încă din 1994, de când au semnat acordul cu monofiziții în secret și au anulat condamnările Sfinților Părinți de la Sinodul IV Ecumenic.
Toate articolele semnate la Creta (NU de toți ierarhii din lumea ortodoxă, dar DE TOȚI ierarhii români) sunt scrise în stil umanist și seamănă mai degrab cu un discurs politic al unei instituții cel mult de caritate.


Faptul că acest sinod nu a fost unanim cu punctul de vedere și prezența tuturor ierarhilor, inclusiv pleroma Bisericii - îl face invalid din start și nu poate fi numit mare și sfânt. Iar pentru că voit și cu viclenie s-au strecurat erezii, acesta pe bună dreptate trebuie numit eretic și tâlhăresc, asemănător celui din 1439 de la Ferrara Florența când papistașii au impus ortodocșilor 4 erezii foarte grave (Filioque, Purgatoriul, azima și primatul papal).

vezi aici: Listă Semnatari


"Iisus Hristos, ieri şi azi şi în veci, este acelaşi.” 
 (Evrei 13; 8)


Postări populare de pe acest blog

Rugăciune către Maica Domnului, pe un manuscris din secolul al III-lea

Sfântul Dionisie Areopagitul 十 Portret al MAICII DOMNULUI

Pogorământul pentru femei din colonia mitropolitană Frăsinei