♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)

♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)
† Prin sfinţii care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei. † (𝕻𝖘𝖆𝖑𝖒𝖎 15; 3)

Creștin Ortodox ✝ Drept Slăvitor al Lui Hristos



Unii mai zeloți ar zice că termenul „creștin ortodox” pare a fi un pleonasm, dar în traducere corectă, cele două cuvinte se tâlcuiesc: „drept slăvitor al Lui Hristos”.
E unul și același înțeles, ori că ai zice ambele cuvinte ori numai unul, dar nu e eroare de exprimare.

Alții, mai uniformizați de ansamblul unitar al vieții religioase care a luat avânt haotic în ultimul secol al omenirii, identifică creștinismul cu totalitatea credincioșilor care cred în Hristos.

Fiul Lui Dumnezeu, Mântuitorul, ne spune însă în Sfânta Evanghelie că nu toți oamenii sunt sau vor crede în El întru Adevăr: Se vor scula hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor face semne şi minuni, ca să ducă în rătăcire, de se poate, și pe cei aleşi. (Marcu 13, 22)

 Deducem așadar din versetul biblic că nu toți cei ce-și zic creștini sunt dedicați în Duh și în Adevăr Domnului Iisus Hristos, ci sunt și mincinoși. Cine este mincinosul ? La această întrebare ne răspunde Sfântul Apostol Ioan în epistola sa: Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul. (I Ioan 2, 22)

Și nu numai atât. Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea şi peste toată nedreptatea oamenilor care ţin nedreptatea drept adevăr. (Romani1, 18)

Creștinul este „hristian” sau ”cristian” – al Lui Hristos. (gr. Χριστιανός - lat. christianus), pronunția românească actualizându-se abia în sec. XIX după zicerea ”cristian” în limba engleză (crescin), noi fiind singura nație care am făcut această schimbare, căci până atunci în toate însemnările și cărțile bisericii eram aidoma cu grecii, rușii și celelalte neamuri ortodoxe, cuvântul ce ne caracterizează făcând lămurire mai clară la Hristos, Dumnezeul nostru.

Deci nu a unui hristos mincinos, ci a Lui Hristos Cel Adevărat, Dumnezeu Fiul născut din Tatăl mai înainte de toți vecii, Mesia Cel așteptat de prooroci – pe care jidovii nici azi nu-L suportă, iar mulți alții îl înțeleg greșit după mintea lor cea trufașă, ca un simplu om sau doar ca un mare profet.

Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. (Matei 7, 21)

Pe lângă Însuși Mântuitorul Hristos și Sfinții Apostoli, sunt și destui sfinți care scot la lumină dreapta credință și spun că nu oricărui om care zice că are credință în Hristos poate să i se zică creștin. Ci doar celui care face Voia Domnului potrivit Cuvântului Lui Dumnezeu, Preaslăvit în Sfânta Treime.

Toți își închipuie că sunt creștini dacă au mărturisit credința în Hristos și au câteva virtuți mărunte; puțini sunt însă adevărații creștini, și anume aceia care sunt bogați în Duhul, aceia care se bucură de cereasca poftă a Duhului Sfânt și ale căror suflete sunt împodobite cu odăjdiile harismelor cerești, aceia pentru care creștinismul nu-i doar mărturie în cuvinte și o simplă credință, ci creștinism înseamnă puterea și lucrarea Duhului Sfânt; sunt aceia care, fără încetare pipăie cu mâinile sufletului aurul ceresc, adică cunoașterea tainelor Duhului Sfânt; aceștia sunt ade­vărații creștini.
Sfântul Macarie cel Mare - (295-392)

La fel de bine și mult mai explicit, deosebindu-i pe eretici, o arată și 👉 Sfântul Ignatie Briancianinov în cuvântul ”Despre mântuirea celor ce nu sunt ortodocși” .

Așadar, și catolicii (mai bine zis: papistașii) – pentru că de la ei au început într-adevăr și numeroasele războaie în lume puse pe spinarea creștinătății, nu pot fi numiți creștini, pe lângă duhul de stăpânire politică având în dogmatica lor inovată de mințile papilor celor rătăciți și cel puțin 👉 19 erezii grave, unele condamnate deja în special la Sinoadele Ecumenice VIII și IX din anii 871 și 1341.

 Adevăratul creștin nu iscă război cu nimeni și nu cotropește alte state, războiul său fiind numai cu duhul cel vicios al lumii, cu poftele trupului si cu diavolul. (I Ioan 2, 16) Nu cu aproapele, nici cu națiunile.

Afară de ereticii catolici, de sectele celelalte apărute relativ recent și care eronat se numesc de societate ”creștine”, n-are rost să mai vorbim, ele fiind compromise cu totul.

Aici a făcut Domnul referință la credințele oamenilor de la sfârşitului veacului când a zis: „Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.(Matei 24, 24) Adică oameni care vor crede greșit în Hristos.

Multe cuvinte au fost însă furate în decursul istoriei de intruși în ale credinței și însușite în învățătura lor răstălmăcită și puturoasă pentru a avea influență și credibilitate în eresul lor. (creștin, biserică, preot, etc)

Din păcate, obișnuința vremii și nivelarea înțelesurilor, nu mai poate schimba astăzi corectitudinea însemnătății cuvintelor, răul acesta fiind de secole adâncit în mințile oamenilor slabi cu duhul.

Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut? Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.
(Matei 7, 22-23)

Dacă cineva dintre cei sus puși (fie ei și patriarhi), numiți încă creștini ortodocși greșesc în ce privește învățătura cea dreaptă a Lui Hristos, în fața Lui Dumnezeu nu mai sunt creștini și vor fi considerați eretici, fiind de sine osândiți (Tit 3; 10-11), chiar dacă societatea va continua să-i numească creștini.

Nu e destul să crezi în Hristos ! 
Trebuie să crezi drept !

Altfel apar tot felul de oameni cu drepturi la păreri ce amestecă întunericul cu Lumina și minciuna cu Adevărul. Și aceștia, ca atare, nu mai pot fi numiți creștini, pentru că ei se închină la hristoși mincinoși, închipuiți după mintea lor beteagă și pătimașă.

 Toţi dumnezeii neamurilor sunt draci; iar Domnul cerurile a făcut.
(Psalmi 95, 5)

Zicem † creștin ortodox † nu în sens de multitudini.
Sunt mulți creștini mincinoși, eronați în aptitudini.
După cum Hristos a zis, unii vor crede în proteste...
Așadar zicerea aceasta pleonasm deloc nu este.

©StMS

"Se vor scula hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor face semne şi minuni, ca să ducă în rătăcire, de se poate, pe cei aleşi." (Matei 13; 22)

 


Vine ceasul şi acum este, când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, că şi Tatăl astfel de închinători îşi doreşte.
(Ioan 4, 23)

Postări populare de pe acest blog

Rugăciune către Maica Domnului, pe un manuscris din secolul al III-lea

Sfântul Dionisie Areopagitul 十 Portret al MAICII DOMNULUI

Pogorământul pentru femei din colonia mitropolitană Frăsinei