♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)

♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)
† Prin sfinţii care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei. † (𝕻𝖘𝖆𝖑𝖒𝖎 15; 3)

Statul - curvă cu siglă în fața Bisericii


Când veţi vedea urâciunea pustiirii, stând unde nu se cuvine, cine citeşte să înţeleagă, atunci cei ce vor fi în Iudeea să fugă în munţi.
(Marcu 13, 14)

De când s-au strecurat siglele lumești ca gângăniile în Biserica cea fără de greșeală a Domnului nostru Iisus Hristos și de când au apărut termenii instituționali de natură politică ca aceștia: BOR, BOB, BOG, BORu ? 
S-au numit așa de când Biserica s-a supus statului !

Nu s-a văzut pe vremea Sfinților Patriarhi, la Sfântul Ioan Gură de Aur sau Sfântul Atanasie cel Mare sau Sfântul Anastasie Sinaitul denumiri de genul: BOS, BOI, BOA (أب בּוִֹי  βΟΓ בּוִֹי) și alte sigle care sunt străine de modul de exprimare limpede și concis al creștinului. Nu aveau nici asociații, tot binele fiind atribuit și înfăptuit în numele Domnului și al Bisericii Sale.

Sigur că unii vor spune că și inițialele de pe Cruce IC XC - NI KA sunt tot simboluri, dar unora ca acestea li se cuvine întrebarea: În ce context și când s-au pus acestea ca să fim de acord cu ele ? Și cum le pronunțăm când le citim !? Trebuie rostit - scris - numele întreg, că nu suntem nici motivați de oarece prigoană sau lipsă de spațiu, nici leneși, nici partid politic nu suntem sau oarece instituție cu drepturi private ținute în frâu de stat cu ale sale restricții și legislații.


Dacă mâine se dă un decret să li se zică ortodocșilor români: bor-iști sau bortodocși, ce facem, acceptăm ? Așa ne-a dus de nas zeci de ani viclenia satanei și pentru că ne-am conformat pe principiul că trebuie să ascultăm de stăpânirile necredincioase, iată la câtă dezbinare am ajuns !

Biserica Ortodoxă este a Celui ce a făcut cerul și pământul, a Lui Dumnezeu Cel slăvit în Sfânta Treime: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt; care stăpânește peste toți și toate ! Statul de astăzi cu toată legislația lui ateistă și pătimașă pute ca un curvar în fața Miresei Lui Hristos care este Sfânta Biserică ! (Apocalipsa 21, 9)

Deci, n-are cum să o conducă !

Când nu mai urmăm învățătura cea dreaptă a Bisericii devenim: formaliști, agnostici, eretici, schismatici, și nu în ultimul rând bor-iști (România), bog-iști (Grecia), bob-iști (Bulgaria), etc. Iar după 👉 Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Simeon Noul Teolog, Sfântul Paisie Velicikovski și Sfântul Ignatie Briancianinov nici creștini (cristiani) nu ne mai putem numi.

Să nu fie nouă una ca aceasta, ci pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu să ne dea Domnul mântuire !



Postări populare de pe acest blog

Rugăciune către Maica Domnului, pe un manuscris din secolul al III-lea

Sfântul Dionisie Areopagitul 十 Portret al MAICII DOMNULUI

Pogorământul pentru femei din colonia mitropolitană Frăsinei