♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)

♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)
† Prin sfinţii care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei. † (𝕻𝖘𝖆𝖑𝖒𝖎 15; 3)

NEO-ECUMENIȘTILOR, NU MAI PUNEȚI FLORI ÎN COARNE ERETICILOR !


Unora care cred că pot sluji și Domnului nostru Iisus Hristos - Adevăratul Dumnezeu Cel proslăvit în Sfânta Treime cu Tatăl și cu Duhul Sfânt, și dumnezeului străin (hristosului mincinos) din ecumenism !


Iuda pângăreşte templul pe care îl iubeşte Domnul şi s-a unit cu fiica unui dumnezeu străin.
(Maleahi 2, 11)

Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.
(Matei 6, 24)

Fiindcă ați început să vă luați și de părinții drept slăvitori (ortodocși) și să-i clevetiți pe platforma diavolului numită internet, e clar că nu aveți duhul lui Dumnezeu în voi, ci duh de dezbinare și de ceartă. Și vă mai și înșirați ca turbații, iar și iar, logica unei păreri proprii care nu va aduce cu sine decât altă tulburare printre credincioși...

Sunteți fuduli și tari că știți limbile neamurilor ? Graiul cel grecesc ? Tocmai că această cunoștință a limbilor pământului nu certifică obligat adevărul dreptei credințe, pe care unii îl pot afla mai lesne altfel și nu prin ”sfântul” alfabet elen. Și blestematul Origen știa multe limbi și a sfârșit anatematizat, iar acum se chinuie veșnic în focul gheenei cel gătit vrăjmașilor credinței Lui Hristos.

După modul de înțelegere al unora dintre voi s-ar putea concluziona că sunteți adepții infailibilității limbii și ai reverendei grecești. Există însă și posibilitatea ca în cărțile grecilor să se fi strecurat neadevăruri ? Sigur că da... Ca și afirmația că Sfântul Teodor Studitul s-ar fi aflat o perioadă în schismă vinovată sau alte prostii cum ar fi cea cu ultima zi a săptămânii (sabatul resuscitat), sâmbăta în loc de - duminică care este și ziua a 8-a, a Veacului ce va să fie, ziua Învierii Domnului și implicit a Odihnei (deci devenită ultima) pusă de unii zdruncinați la creier în prima zi a săptămânii, după calendarul jidovesc, lor să le facă pe plac și să primească laude și felicitări de la adventiști.

Idolatrizați părinții greci și vă cuceriți lor asemenea celor ce conduc legea politică în fața reprezentanților străini și ca nepricepuții de pe stradă care adulează steagul UE și America până la Dumnezeu. Ei nu pot greși ? Au și ei ca și voi patimi, neputințe, viața celor mai mulți e actualizată la manivela și volanul trăsurii numită în zilele noastre automobil. Și cunoaștem cu toții că Sfinții Părinți apărători ai credinței nu veneau la conferințe și sinoade călare pe cai mari ținând strașnic botul animalului de căpăstru (aluzie la volan), nu aveau șarete personale pe care să le conducă ei înșiși cu hățurile sau cu toiagul. Deci străin lucru de tagma preoțească și monahicească este șoferia !

Păcatul la vedere are trebuință de pocăință în public, așa că odată ce cu capul descoperit apostazia arhiereilor s-a făcut prin documente vizibile, nu numai cea de la Creta, argumentația de genul "nu știm noi ce e în inima hoțului" sau ”nu știm tot adevărul și pricina celor întâmplate” este mască a lașității și a fricii, ambiguitate tâmpă și utopie muerească. Pocăința tâlharului de pe Cruce a fost auzită, el fiind doar un fur de lucruri materiale ! Astfel, cu atât mai vârtos trebuie să facă acești furi de lucruri sfinte, simoniaci și răstălmăcitori ai Adevărului de credință, aceste iude cu mitră infiltrate în Biserica Lui Hristos care au răspândit erezia, și după Sfântul Atanasie cel Mare și Nichifor Mărturisitorul abia atunci să fie iertați, dar să nu li se mai dea lor loc în cler ! Doar cei ce nu s-au lepădat, nu au fost în acord și au luptat într-un fel sau altul mai pot fi reprezentanți ai unui sinod corect, la care greșit este să ne punem toată nădejdea noastră, fiindcă e posibil să treacă multă vreme până să se realizeze sau, nu-i exclus, să nu mai fie deloc. La nesimțirea generală care domnește peste lume, doar un război mondial mai poate trezi conștințele adormite ce visează unire întru iubirismul ecumenist. Și atunci, dacă sfârșitul vieții noastre va veni în orice clipă, cum ne va găsi ? În dreapta credință și în faptele cele mântuitoare sau sentimentaliști și rugători la poalele arhiereilor ecumeniști (foști ortodocși) tot așteptându-le trezirea din vicleana lor turmentație dogmatică ? Ei ne-au condamnat numindu-ne schismatici și cu toate acestea unii mai zic că mai au har și putere sfințitoare și numai oarece ședință numită sinod îi poate condamna nominal pe fiecare. Un sinod doar constată erezia și o arată în public, oficial, să se poată feri totalitatea credincioșilor, cu precădere oamenii simpli. Nu sinodul scoate harul, fiindcă nu o ședință se identifică cu Ființa Lui Dumnezeu. Un sinod poate și greși ! Deci inventați o nouă erezie și vă asemănați cu cei care cred în infailibilitatea papală. Voi însă deveniți și mai de râsul dracilor divinizând ședința și confundând pe Dumnezeu cu un Sinod.

Ce a mai grăit atunci Sfântul Apostol Pavel când a zis aceasta:
De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.(Tit 3; 10-11)
O spune clar: ”fiind singur de sine osândit.” Iar Sfântul Teofan Zăvorâtul o spune la fel de limpede: „Fie se pronunţă, fie nu se pronunţă asupra învăţăturii şi numelui tău anatema, tu deja eşti căzut sub ea atunci când cugeţi cele potrivnice Bisericii şi stărui în această cugetare.

La Creta, ierarhii apostați doar au semnat public și au oficializat ceea ce au conlucrat în trecut... Pentru cei care nu au știut, vină nu este. Dar acum, cu propovăduirea cu capul descoperit a ereziei, orice drept slăvitor creștin este dator să se îngrădească de lepre, pentru ca boala să nu-l ducă la nesimțire și mai mult. Altfel, în cunoștință fiind, vinovat este. Că Dumnezeu poate lucra în chip tainic pentru omul simplu oriunde și oricând, asta e altceva. Dar tot la cunoștința adevărului trebuie să vină.

Nimeni nu susține că nu mai este har în Biserică !

Dar cei cu capul pe umeri știu că ereticii n-au cum să mai aibă har și putere sfințitoare. Altfel nici canoanele n-ar mai hotarî caterisirea și condamnarea acestora.
Harul este doar în Biserica Lui Hristos. În Ortodoxie. Nu în BOR ! Dacă ar fi în BOR, ar trebui să fie și în PSD, PNL sau alte instituții, partide, fundații, mișcări, oști și asociații. Just. (inclusiv Asociația Sf. Efrem)

Așadar să tacă ”înțelepții” greci de astăzi sau cei care teologhisesc ca aiuriții fără rugăciune și sfântă petrecere întru Domnul, fie ei români, ucraineni, ruși, bulgari sau eleni.

Cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este.” 
(Matei 5, 37)

Dar nici după concepția voastră, dreptate nu aveți. Ecumenismul fiind totalitatea ereziilor vechi (condamnate) și noi - este deja anatematizat și respins, și de sinoade ! Cum adică nu suficient ? Păi ceea ce a apărut acum sunt puii acelor mari erezii ! ...Prea vă încredeți în hotărârile judecătorești oficiale ! Să ieșim la miting, să protestăm ? Să tragem cu dinții de Sinodul Minune ? Nebunesc lucru și neortodoxă atitudine ar fi aceasta.

Eretic este și se supune legilor împotriva ereticilor cel care fie și puțin se abate de la dreapta credință”.  
(Sfântul Marcu Evghenicul - Către ortodocșii de pretutindeni)

Spuneți că: ”Ecumeniștii nu au fost condamnați, deci se împărtășesc cu Taine reale”. Însă vi se cuvine o întrebare: Dacă Iuda ar fi săvârșit liturghie înainte să se spânzure, v-ați fi împărtășit din mâna lui, fiind și simoniac si trădător ? Dacă undeva necaterisitul Onilă (episcopul gomorist) slujește liturghie, vă împărtășiți din mâna lui ? Sau slujiți cu unii ca aceștia ? După mărturia și punctul vostru de vedere se pare că DA. Fiindcă nu există o condamnare sinodală asupra lor, nici caterisire - așadar au ”har și putere sfințitoare.” Dacă și pentru păcate strigătoare la cer Sfinții Părinți au hotărât caterisire și excludere de la săvârșirea Sfintelor Taine, cu atât mai mult pentru cei ce greșesc prin erezie împotriva Duhului Sfânt ! Asta e noaptea minții ! Pentru ce ați mai oprit pomenirea ierarhilor eretici, băgătorilor în seamă, și ați zăpăcit mințile oamenilor ? Dacă sunt taine valide, iar voi sunteți ortodocși autentici, e limpede că puteți merge la slujbele lor, să vă împărtășiți și să slujiți cu ei ! Că, vezi Doamne, necondamnarea nominală cu ștampilă și semnătură îi ține încă plini de har, deci ortodocși. Cât de mult v-a lovit satana în mândria voastră și în orbecăială duce sfatul vostru cel mișel și părelnic.

Înțeleptul discernământ e destul de departe și cu părere de rău se constată că într-adevăr nu cunoașteți adevărata teologie ortodoxă, deși ați studiat-o. Doar studiat. După argumentele și părerile ce le înșirați cu adevărat sofistice ar însemna că harul are posibilitate de existență și la celelalte confesiuni ”creștine” care încă nu au fost condamnate oficial. Și sunt destule... Oprește-le, Doamne ! Nici nu vă dați seama ce grozăvii vărsați în tratatele și conferințele voastre !

Iar faceți confuzie cu împărtășirea reală a lui Iuda. Nu spune nimeni că s-a împărtășit cu pâine și vin ! Dar ! Una e să te împărtășești de la Însuși Hristos sau de la un preot Ortodox (aici sunt taine valide și dacă le iei nevrednic te-ai ars) și altceva e să te împărtășești de la un ecumenist sau eretic (aici te-ai spurcat).

Întinare are împărtăşania unde e pomenit ereziarhul!
(Sfântul Teodor Studitul)

Arheologia aia biblică pe care v-ați îngrămădit-o la cunoștință vă face acum să împleticiți haotic lucrurile. Da, cu Hristos s-a împărtășit Iuda care s-a ars singur datorită propriei voințe, pentru că putea să refuze smerit, fapt ce ar fi fost pentru el începutul pocăinței. Dar asta nu înseamnă că ce ”sfințesc” astăzi trădătorii mai este Sfânta Împărtășanie.

Lumea aflată într-o adormire generală și într-un formalism religios închizător de conștiințe ar trebui să nu mai piardă timpul aiurea pe la tembelizoare (TV) și adunări deșarte, ci să se trezească dacă cu adevărat voiește să se mântuiască, sau să fie trezită de slujitorii Domnului, pentru că adept al ereziei nu te face doar interpretarea eronată a unei dogme, ci și simpla zicere că ”toate credințele sunt bune pentru că ne învață să facem bine” sau ”creștinii, ereticii și păgânii au același Dumnezeu.”

De am uitat Numele Dumnezeului nostru şi de am întins mîinile noastre către dumnezeu străin, au nu Dumnezeu va cerca acestea? Pentru că El ştie ascunsele inimii. Căci pentru Tine sîntem omorîţi toată ziua, socotitu-ne-am ca nişte oi de junghiere.” 
(Psalmi 22, 24)

Lipsa trăirii autentice în duhul creștinismului neactualizat, lipsa catehizării ortodoxe, împrăștierea cu grijile lumii trecătoare și multitudinea de idei greșite ale nebunilor ce și le-au vărsat astăzi în lume a făcut neobservabilă schimbarea ce s-a petrecut în ani de neatenție, cu aportul ideologiei ecumeniste (globalizarea credințelor), care se prezintă plăcut la arătare, dar e catastrofal la ideologie.

Întrebați: ”Cei care au dat pe toți ceilalți anathemei cum vor reuși să întoarcă la adevăr pe cineva?” Puneți această întrebare sfinților care au anatematizat nu numai oficial pe eretici ! Fără voie alunecați în iubirismul pe care îl combateți. Oare mucenicii nu s-au gândit la îndreptarea ighemonilor atunci când după dreptate îi numeau ”satane”? Sfântul Nicolae nu s-a gândit la eventuala pocăință a lui Arie atunci când l-a pălmuit ? Sau Însuși Mântuitorul Hristos nu s-a gândit și la mântuirea viclenilor arhierei atunci când i-au numit pe aceștia șerpi și vipere, și i-a amenințat cu focul gheenei ? La fel și cu biciuirea negustorilor din Templu și ar mai fi exemple... Deci, nu noi întoarcem pe cineva ! Ci Dumnezeu pentru sinceritatea și pocăința fiecăruia !

În confuzie sunteți, nepomenitorilor – precum singuri v-ați și numit, și vă certați chiar între voi. Unii dintre voi o spun pe față că rămân alături de bortodocși (ecumeniștii foști ortodocși care se identifică cu ștampilele instituției BOR). BOR a primit atestare cu statut de patriarhie în anul 1925, asta fiind un cadou din partea guvernului pentru trecerea la calendarul gregorian. De atunci a fost o instituție cu siglă de partid politic care folosindu-se de numele credinței s-a implicat mai mult în afaceri lumești decât în lucrarea cea mântuitoare în folosul credincioșilor.

Lucru vădit este că citiți mai mult decât vă rugați și studiați constituții și drepturi civile, cu armele diavolului vrând a învinge fărădelegea. În acest caz lecturile devin Turn Babel al cunoștinței și dreapta voastră credință este impregnată de pripeală și turmentată înțelegere.



Aceştia stau împotriva adevărului, oameni stricaţi la minte şi netrebnici pentru credinţă. Dar nu vor merge mai departe, pentru că nebunia lor va fi vădită tuturor.
(II Timotei 3; 8-9)

Aruncați instantaneu știri ce au menirea de a duce în panică credincioșii, vești neprobate în stil de can-can bârfindu-vă chiar între voi că anume preot nu mai împărtășește opiniile voastre și s-a rătăcit în extrema cealaltă sau oarecare părinte va trece la calendarul vechi. Și care ar fi problema aici ? Până și ereticul Teoctist a dat evloghie (gr. binecuvântare) în timpul vieții unor călugări care și-au făcut mănăstire în zona Maramureșului (în BOR)... să țină pe vechi. Nu. Nu avem nicio legătură cu aceia. În zadar plinesc o dreptate, dacă cele mai importante sunt călcate cu foarte grave compromisuri.
Ierusalimul, Athosul, Serbia, Rusia, Georgia țin pe vechi. Deci nu e nimic incorect în asta ca să săriți speriați pe tastatură și să aruncați în eter știrea cu pricina.

Chiar nu vedeți că deja ritualul în sine, zis slujbă, a devenit o magie globală pentru gloata formalistă și superstițioasă ? Supradimensionați încă ierarhia apostată în lucrare ceea ce vă demontează toată mărturisirea !

Și evlavia aceasta habotnică și prematură la presupuși sfinți adepți ai mișcărilor de tip legionar, mistici cu ochi ca cerul azuriu – dar înșelați ca noaptea, ultra-naționaliști, sau alte găști disperate care au forțat să schimbe în istorie ceea ce Dumnezeu a îngăduit pentru păcatele noastre, a adus atâta război în cuvânt urmașilor de breaslă. Unii dintre voi îi au la loc de cinste, canonizați de voi înșivă – fără niciun sinod... Așa-i ? Ce duhuri s-or năpădi de acolo, numai Domnul știe. Și tocmai că, acei greci ai voștri nu sunt de acord cu sfințenia lor ! Unde vă este luciditatea și unanimitatea credinței ?

Modul vostru de mărturisie nu face altceva decât să pună flori în coarnele ereticilor, pentru că recunoscându-le încă autoritatea implicit vă recunoașteți și condamnarea, iar cei care ați fost preoți vă recunoașteți caterisirea. Ca dovadă contestațiile ce s-au făcut ulterior cu acte deșarte și ștampile la semnătură, care nu v-a adus câștig de cauză tocmai că n-ați știut un lucru elementar: 
Cu ereticii nu se negociază !

Cu dezbateri pe internet și contradicții nu faceți mărturisire, neo-ecumeniștilor !
Asemănatu-v-ați cu babele cele proaste care pe la porți deschise se avântă cu gura căscată la vești despre vecini și se dedau clevetirii și grijii de faptele altora ! Să se audă și să se vadă până în fundul satului... Și astfel să vă dezbinați și mai mult spre deliciul satanei și al ecumeniștilor lichefiați la creier care trăiesc liniștiși cu iluzia că toate sunt bune și frumoase, inclusiv păcatul, și Împărăția Domnului (oarecare) a venit.

Aşadar, aceasta zic şi mărturisesc în Domnul, ca voi să nu mai umblaţi de acum cum umblă neamurile, în deşertăciunea minţii lor, întunecaţi fiind la cuget, înstrăinaţi fiind de viaţa lui Dumnezeu, din pricina necunoştinţei care este în ei, din pricina împietririi inimii lor !
(Efeseni 4, 17-18)

Domnului Dumnezeu, Cel slăvit în Sfânta Treime se cuvine cinstea și închinăciunea în veci. 
Amin.



Postări populare de pe acest blog

Rugăciune către Maica Domnului, pe un manuscris din secolul al III-lea

Sfântul Dionisie Areopagitul 十 Portret al MAICII DOMNULUI

Pogorământul pentru femei din colonia mitropolitană Frăsinei