♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)

♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)
† Prin sfinţii care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei. † (𝕻𝖘𝖆𝖑𝖒𝖎 15; 3)

Ereziile romano-catolice



1. FILIOQUE (filiocve - pronunţie)

Eresul romano-catolic care spune că Sfântul Duh Dumnezeu, purcede (provine) de la Tatăl -ŞI- Fiul, şi nu doar de la Tatăl, contrazicând ce spune chiar Sfânta Treime Însăşi în Sfânta Scriptură: "Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine." (Ioan 15, 26). Contrazicând ceea ce au semnat şi ei, pe când erau în Adevăr, în Biserica Creştină, la crezul niceo-constantinopolitan: "Şi întru Duhul Sfânt, care de la Tatăl purcede". E cea mai mare greşeală dogmatică despre Sfânta Treime. Apoi când au ieşit din Adevăr, în erezie şi întuneric, au adaugat eresul că Duhul Sfânt ar purcede şi de la FIUL. De ce? Ştie vrăjmaşul diavol care i-a îndrumat să facă asta. ANATEMA ereziei ăsteia.

2. PURGATORIUL

Admite că între Rai şi Iad, există un loc cu un foc purificator, numit purgatoriu, unde sufletele păcătoşilor merg să-şi plătească păcatele pentru care nu au plătit pe pământ. Ei vor sta acolo o perioadă de timp, depinzând de gravitatea păcatelor, apoi merg în Rai.
Întâi de toate, nu există aşa ceva în Sfânta Scriptură, nici la nici una din tâlcuirile Sfinţilor Părinţi. Sfânta Tradiţie, de asemenea nu are nici o scriere despre aceasta. Apoi... pentru ce a mai venit Hristos? Să ne răscumpere? Mântuitorul ! Iisuse... Eresul deduce că El putea să nu mai vină, că noi nu avem nevoie de El, că purgatoriul ne purifică prin acel foc, ce rost mai are jertfa pe Cruce, nu? Câtă hulă şi nebunie trebuie să încapă în mintea unui om să gândească aşa ceva? Doamne... Iisuse... Şi apoi pentru ce a mai creat Dumnezeu Iad? Nu-şi are rostul nici iadul. Păi cum? Oricum Iadul o să fie gol, că noi trecem cu toţii prin purgatoriu, apoi direcţia Rai. Doamne, iartă-mi ironia, că nu-i de râs. Nenorocirile astea au torturat şi ucis mii de oameni. "Dar au fost în popor şi prooroci mincinoşi, după cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura eresuri pierzătoare şi, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, îşi vor aduce lor grabnică pieire;" (II Petru 2, 1) Această erezie anulează pocăința pentru păcate din timpul vieții, toată nădejdea ducându-se la purgatoriu. ANATEMA ereziei ăsteia.

3. SUPREMAŢIA PAPALĂ

Spune că papa (episcopul apostat al Romei) este liderul suprem al Bisericii Creştine, mai mare decât toţi patriarhii şi episcopii lumii. Episcopul Romei se numeşte pe sine vicarul lui Hristos şi succesorul Sfântului Petru.
Un fel de-a spune: episcopul Romei e locţiitorul lui Hristos pe pământ. Păi şi Duhul Sfânt ce mai e? Zice: "vă voi trimite vouă pe Mângâietorul". E hulă împotriva Duhului Sfânt. S-a ajuns până la a zice că e Însuşi Dumnezeu pe pământ, blestematul papă, apostatul episcop al Romei. Aduce întuneric în minţile inocente şi curate ale oamenilor.
„Acum mă bucur de suferinţele mele pentru voi şi împlinesc, în trupul meu, lipsurile necazurilor lui Hristos, pentru trupul Lui, adică Biserica” (Coloseni 1, 24)
Şi să fim clari: PIATRA pe care se va zidi Biserica, nu este Sfântul Apostol Petru, ESTE Hristos! "Căci nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos." (I Corinteni 3, 11). "Zidiţi fiind pe temelia apostolilor şi a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuşi Iisus Hristos." (Efeseni 2:20). "Apropiaţi-vă de El, piatra cea vie, de oameni într-adevăr neluată în seamă, dar la Dumnezeu aleasă şi de preţ (...)" (1 Petru 2:4-8). "Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului. (Matei 21, 42). "Piatra pe care n-au luat-o în seamă ziditorii, aceasta a ajuns în capul unghiului? (...)" (Luca 20, 17-18)

Nici măcar învăţători să nu ne numim, dar mai ales locţiitorul lui Hristos pe pământ. Doamne, nu-i lăsa! "Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos. Şi care este mai mare între voi să fie slujitorul vostru." (Matei 23, 11) Poftim: "Dar între voi nu trebuie să fie aşa, ci care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru. Şi care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă." (Marcu 10, 43-44). "Dar eu socotesc că nu sunt cu nimic mai prejos decât cei mai de frunte dintre apostoli." (II Corinteni 11, 5) Toţi apostolii sunt egali. Toţi episcopii sunt egali. Mitropoliţii şi Patriarhii sunt tot episcopi, cu funcţii administrative în plus. Dar deciziile sunt luate împreună, de aceea a rânduit Biserica Creştină, un Sfânt Sinod, "Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor." (Matei 18, 20) ANATEMA ereziei acesteia.


4. INFAILIBILITATEA PAPALĂ (infailibil - fără greşeală)

Spune că papa (episcopul Romei, apostat) nu poate greşi în ce spune. Un fel de dumnezeu, un fel de hristos pe pământ, spurcatul lumii şi-al pământului. Iertaţi-mi cuvintele aspre, fraţi creştini (ortodocşi desigur, singurii creştini rămaşi pe pământ) dar trebuie mustraţi grozav, trebuie anatematizaţi toţi ereticii, ca turma lui Hristos să ştie de cine să se ferească. Grozavia pământului, sursa întregii necredinţe creştine este adunarea eretică romano-catolică.
Chiar şi teologi catolici precum Friedrich, Dollinger, Hefei şi alţii, chiar şi membrii din consiliul din regiunea Vatican din anul 1870, au spus răspicat că este o gravă eroare dogmatică, dar au fost expulzaţi, excomunicaţi din "biserica" romano-catolică. Normal, îi gâdila plăcerile episcopului Romei, idea asta de fără de greşeală, îi dădea putere, cum să renunţe la ea?
"Nu este om care să fie viu şi să nu greşească". ANATEMA ereziei acesteia.

5. AZIMA (aluat nedospit copt)

Practică Taina Euharistiei cu azimă. Adică trupul Domnului cu azimă. "Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi, dând ucenicilor, a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu." (Matei 26, 26) Zice acolo pâine! Nu azimă. Pâinea e dospită. Nebunie până la ce proporţii te ridici împotriva Mielului? ANATEMA ereziei acesteia.

6. IMACULATA CONCEPŢIE

Spune că Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, s-a născut (ea) din Sfântul Duh, fără păcatul strămoşesc de la Adam şi Eva al tuturor oamenilor. Doamne fereşte! Întâi de toate, unde-i asta în Sfânta Scriptură? La Sfinţii Părinţi? În ce scriere din Sfânta Tradiţie? Apoi spunând asta, nu doar că ne ridicăm cu inovaţii împotriva Cuvântului Bibliei, dar o egalăm cu Cel fără de egal. Din prea multă râvnă ajungi batjocura dracilor. ANATEMA ereziei acesteia.

7. TRANSUBSTANŢIALITATEA

La transformarea Sfintelor Daruri în Trupul şi Sângele Domnului, nu îngăduie rugăciunea de Epicleză, anume de invocare a Duhului Sfânt, să vină să transforme Sfintele Daruri în Trupul şi Sângele Domnului. Eresul spune că Sfintele Daruri... se transformă singure. E de ajuns să spună preotul "Luaţi, mâncaţi..." şi gata! Eresul a aliminat definitiv rugaciunea de invocare a Duhului Sfânt, Epicleza. No comment...
De aceea, "TAINELE" EREZIEI ROMANO-CATOLICE NU SUNT MÂNTUITOARE. Nu sunt valide. Cele doua Biserici, Ortodoxă şi romano-catolică NU sunt surori. Nu au fost şi nu vor fi, decât dacă vor lepăda ereziile ce îi duc la iad şi se vor întoarce acasă, în creştinism, de unde au plecat. ANATEMA ereziei acesteia.

8. CELIBATUL PREOŢILOR

Îngăduie "preoţilor" romano-catolici sub nici o formă căsătoria.
Îşi susţin eresul în baza cuvântului care zice: "Eu voiesc ca toţi oamenii să fie cum sunt eu însumi." (I Corinteni 7, 7) Dar uită de cuvântul de deasupra care zice: "Şi aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă." (I Corinteni 7, 6) Deci fiecare îşi alege, dacă vrea sau nu să se căsătorească, ori de-ar fi preot sau mirean. Sfânta Scriptură nu dă o regulă strictă ca preoţii să nu se căsătorească. Deci de ce susţine cu aşa mare nebunie episcopul apostat al Romei, învăţătura asta greşită? Asta fără să amintim că Sinoadele Ecumenice au specificat clar despre dezlegarea preoţilor să se căsătorească, să aibe familie. Doar pentru monahi nu este îngăduit. Nu vede că secole de-a rândul, "preoţii" eresului romano-catolic au avut soţii în ascuns, s-au şi căsătorit în ascuns, sau au avut concubine, asta în cel mai fericit caz, fără să amintim că au molestat copii, au devenit pedofili. Hristoase Iisuse! Cât mai îngădui erezia romano-catolică? ANATEMA ereziei acesteia.

9. INDULGENŢELE PAPALE

Iartă şi absolvă de orice păcat pe orice om, cu bani. Dacă plăteşti, orice păcat se iartă. Dar cu cât un păcat e mai grav, cu atât plata e mai mare. Episcopul apostat al Romei este cel care hotărăşte suma, după aflarea păcatului, apoi după plată, va da păcătosului o foaie, o hărtie, "indulgenţa", foarte frumos ornată şi scrisă, prin care păcătosul, nu mai e păcătos. E sfânt probabil. Deci el face şi sfinţi! În fine, argumentul este că el spune că Sfinţii din ceruri (nu ăia care-i face el) au prea multe fapte bune şi nu au ce să facă cu ele şi le dă Episcopului Romei. El le vinde acestea oamenilor, care nu au suficiente fapte bune, izbăvindu-i de păcat. Dar cum mai rămâne atunci cu purgatoriul? În fine, există şi gradaţii speciale, catalog de păcate, cu sume exacte pentru fiecare păcat şi păcăţel. Exemplu, dacă ai ucis un episcop, plăteşti 36 tournois (anume livra tournois, monedă franceză, o livră tournois era 8 grame din cel mai fin aur, mai exact 8,271 grame adică socotim 36x8,271gr. egal 297,75 grame de aur, valora pentru episcopul Romei, viaţa unui alt episcop. Pentru anul 1262 când a apărut nebunia asta, era o avere colosală, imensă. Dacă nu plăteai te aştepta "sfânta" Inchiziţie, adică moartea, să te elibereze de păcat în purgatoriu), daca-i ucis un stareţ, 24 tournois, daca-i ucis un preot 18 tournois şi daca-i ucis un laic, un om obişnuit, 2 tournois, scăpai ieftin. Dacă un soţ şi-a ucis soţia pentru a se recăsători, 8 tournois. Daca-i ucis un infant (bebeluş) sau daca-i avortat, se rezolvă: 4 tournois. Pentru incest tot 4 tournois. Dacă te-ai împreunat cu cadavre, scapi uşor, tot 4 tournois. Sau dacă erai un criminal bătrân şi vroiai să fi iertat de toate crimele ce le-ai săvârşit în toată viaţa ta, vorbeai cu papică şi rezolva el treaba pentru 80 de tournois. Mi-e silă şi greaţă, mi-e scârbă, îmi vine să vomit de fiecare dată când îmi amintesc. Indulgenţele sunt valabile şi în ziua de astăzi, doar că la un alt preţ. Confidenţial. Desigur. De ce să mai facă odată greşeala să spună? Orice alte cuvinte nu-şi au rostul. ANATEMA ereziei acesteia.

10. FĂRĂ EUHARISTIE ŞI MIRUNGERE INFANŢILOR

Nu acceptă ca pentru copii mici proaspăt botezaţi, să aibe loc imediat "taina" mirungerii. Ci doar când aceştia au 7 ani. Şi asta face doar episcopul. ANATEMA ereziei acesteia. Plus că infanţii, bebelaşii adică, nu au voie să primească Euharistia, Sfintele Trupul şi Sângele Domnului, decât când au de la 3 ani în sus. Auziţi motiv: dar dacă le scuipă jos? În loc să se întrebe: dar dacă copilul moare până la 3 ani? ANATEMA ereziei acesteia.

11. ÎMPĂRTĂȘANIA FĂRĂ SPOVEDANIE

Permite Taina Euharistiei, Sfintele Trup şi Sânge al Domnului Iisus Hristos (care oricum nu sunt valide în erezie), a fi luate fără nici un fel de spovedanie, de mărturisire a păcatelor. Orice cuvinte sunt de prisos. ANATEMA ereziei acesteia.

12. LAICATUL NU PRIMEŞTE SÂNGELE, DOAR TRUPUL (!)

Nu permite, nu îngăduie laicatului să primească Sângele Domnului, atunci când se Împărtăşesc, doar Trupul (azima în gură). Sângele e "un drept" rezervat doar clericilor. ÎNGROZITOR! Uite ce zice Domnul: "    Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el." Aceste fiinţe... din erezia romano-catolică... duc oamenii la iad. Nici prin 300 de purgatorii dacă mai treci, dacă nu iei şi Sfântul Sânge al Mântuitorului la Taina Euharistiei, nu mergi în Rai. Nu spun eu, ci Domnul Însuşi a spus-o. Iisuse... Vino, Doamne Iisuse... ANATEMA ereziei acesteia.

13. BOTEZUL FĂRĂ CUFUNDARE

Nu permite săvârşirea Tainei Botezului prin cufundare, (păi dar dacă se îneacă copilul? se întreabă ei -se îneacă doar dacă-l ţii în apă sute de secunde, sau nu ştii deloc cum să-l ţii-) botezul... la ei... e doar prin stropire, sau turnare... Nu mai e nimic de adăugat. De aceea dragilor, dacă provin vreun om se trezeşte din înşelarea romano-catolică şi vine acasă, în singurul creştinism autentic şi Adevărat rămas pe pământ, numit ortodox, precum fiul risipitor va fi primit de Tatăl înapoi cu multă bucurie. Trebuie săvârşită nu din nou taina Sfântului Botez, ci trebuie săvârşită, căci ea nu a fost deloc săvârşită. Nu doar că nu trebuie să o recunoaştem, dar nu ai ce să recunoşti, ea nu este validă în erezie. ANATEMA ereziei acesteia.

14. INOVAŢIA POSTULUI

Îngăduie postul să fie ţinut cu brânză, ouă şi lapte. Interzice doar carnea. Şi în Postul Mare, şi oricând se vrea, postul e ţinut doar fără carne. Nu-i problemă. Şi mai ales nu există post în zilele obişnuite de peste an, de miercuri şi vineri. Doar cele 4 mari posturi de peste an. Şi în primele zile din postul mare, dacă nu poţi ţine post, până te obişnuieşti, poţi să nu ţii post, anume poţi să mănânci carne. Pot exista şi uniri trupeşti în timpul postului. Nu-i bai. Ca să nu se ajungă la desfrânare, se îngrijorează ei. Of... suflete dragi... Să mai amintim de Canoanele Sfinţilor Părinţi şi de învăţătura precisă pentru cum să fie săvârşit postul? Oare va schimba cu asta ceva? Îi va îndrepta asta cu ceva? Cu siguranţă că nu. Un articol pe-un forum ortodox, cine să-l bage-n seamă? Dumnezeu să-i ierte. ANATEMA ereziei acesteia.

15. CĂSĂTORIA ÎNTRE RUDE

Opreşte doar rudele din primele grade să se căsătorească. Nu respectă învăţăturile Sfintei Tradiţii cu privire la căsătoriile între rude, anume rudelor de gradul 3, cu dispensă de la cardinal au voie să se căsătorească. Să ne mai mirăm? La ce am citit până acum, asta-i chiar uşoară. ANATEMA ereziei acesteia.

16. REPETAREA SFINTEI LITURGHII PE ACELAŞI ALTAR DE n ORI PE ZI

Îngăduie ca Taina Sfintei Liturghii să fie săvârşită pe acelaşi Sfânt Altar, de oricâte ori se doreşte. Oricum ei nu prea înţeleg cum e cu Sfânta Liturghie o singură dată pe zi, pe acelaşi Sfânt Altar. Nici nu se sinchisesc să înţeleagă. Au mintea atât de învârtoşată, încât nici dacă ar înţelege, nu le-ar păsa, ei tot aşa cum vor ei fac. ANATEMA ereziei acesteia.

17. SFÂNTA EUHARISTIE ÎN BUZUNAR

Permite ca Sfânta Euharistie, anume Sfintele Trup şi Sânge ale Mântuitorului, să fie duse acasă, la cei ce nu putut veni la Liturghie, de către orice membru al familie, în buzunar, nu-i problemă. De aceea "tainele" lor nu sunt valide, căci sunt în erezie, în primul rând nu mai sunt taine. Să mai zic ceva? Nu mai am ce... ANATEMA şi ereziei acesteia.

18. REDEFINIREA MONAHISMULUI

A divizat monahismul întro serie de ordine şi congregaţii, care răspund direct papei (episcopul apostat al Romei, -trebuie menţionat de fiecare dată, sau înlocuit cuvântul papă, inovaţie şi minciună fiind, cu Adevărul! : episcopul apostat al Romei). Episcopul apostat al Romei poate înfiinţa şi desfiinţa un ordin şi o congregaţie după bunul plac. Asta fără să menţionăm că uneori scopul cu care sunt ele menţionate sunt dintre cele mai obscure şi lugubre, de la magie şi ocultism până la crime şi ucideri ale altora în războaie declarate oficial sau asasinate. Nu vreau să mai adaog nimic aici, decât să amintesc că monahismul a fost înfiinţat de Dreptul Ilie Tesviteanul (dreptul nu sfântul, în Vechiul Testament nu există sfinţenie, decât începând de la Hristos) şi de Sfântul Ioan Botezătorul şi a fost confirmat de Însuşi Mântuitorul prin cele două mari adevăruri ale Sale: "Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie." (Matei 16, 24) şi "Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa." (Marcu 8, 35) Nicidecum cum fac ereticii din romano-catolicism. ANATEMA ereziei acesteia.

19. CRIMELE ÎMPOTRIVA UMANITĂŢII

Erezia romano-catolică a promovat şi susţinut, nu doar câţiva ani ca şi comuniştii, ci sute de ani, mai precis peste 500 de ani, crimele împotriva umanităţii prin blestemata INCHIZIŢIE şi blestematele CRUCIADE, unde au ucis sute de milioane de oameni în total de-a lungul anilor. Putem vorbi de HOLOCAUSTUL ROMANO-CATOLIC. Au ucis în numele lui Hristos. Hai că comuniştii nu au avut nimic cu Hristos, dar mă întreb, cât de întuncat la minte să fi ca să ucizi un om în numele lui Hristos? Când Hristos ne îndeamnă să ne iubim până şi duşmanii, să întoarcem şi celalt obraz, să dăm cu pâine în cine dă cu pietre... Cele mai multe crime din din istoria omenirii, au fost săvârşite de romano-catolicism. Cum să ţii aşa ceva sub tăcere? Trebuie spus în gura mare, tuturor! De pe acoperişul casei. Trebuie evitat să facem parte din aşa ceva, trebuie spus pe faţă. OH !... Cuvintele sunt de prisos. Îmi vine să plâng... de milă, de ciudă că nu îşi revin din nebunia în care se află, si să plâng pentru cei ucişi, să plâng ore în şir... ANATEMA şi ereziei acesteia...

Alte erezii sau inovaţii le putem numi pe acestea, căci nu ştiu sigur dacă afectează mântuirea oamenilor, mai sunt: lepădarea sau refuzul săvârşirii Proscomidiei înainte de Taina Sfintei Liturghi, statuile din "Biserici" sau din afara acestora, lepădarea sau refuzul Sfintelor Icoane, care sunt reprezentările ale persoanelor vii cu adevărat şi sunt Biblia neştiutorilor de carte, instrumentele muzicale din "Biserici", precum orga, adorarea inimii lui Iisus Hristos sau limba latină din cadrul slujbelor. Nu e nevoie să se simtă cineva ofensat, acesta este Adevărul. Chiar aşa se întâmplă în mijlocul celei ce se numeşte "Biserică Creştină", dar a distrus întreg creştinismul, sistematic, în fiecare sută de ani. Spre exemplu, cea mai nouă inovaţie a Episcopului apostat al Romei, Benedict al XVI-lea: "extratereştrii sunt prietenii noştrii". Nu mă mai pot mira de nimic ce vine dinspre direcţia lor.

 sursa


 Datorită întâlnirilor și prieteșugurilor ecumeniste din ultimul timp, unele erezii de mai sus au contaminat mai mult sau mai puțin și pe unii slujitori și credincioși ”creștini ortodocși”.





Postări populare de pe acest blog

Rugăciune către Maica Domnului, pe un manuscris din secolul al III-lea

Sfântul Dionisie Areopagitul 十 Portret al MAICII DOMNULUI

Pogorământul pentru femei din colonia mitropolitană Frăsinei