♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)

♱ Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea ? ☦ (I 𝕮𝖔𝖗𝖎𝖓𝖙𝖊𝖓𝖎 6; 2)
† Prin sfinţii care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei. † (𝕻𝖘𝖆𝖑𝖒𝖎 15; 3)

Nepomenitorii - Cei mai buimaci dintre schismatici


Credința adevărată o spune dreptul, iar mărturia nedrepților este înșelătoare.” 
(Pilde 12, 18)

Cei care își spun "nepomenitori" s-au exclus singuri din Biserică pentru că doar ateii sunt nepomenitori în adevăratul sens al cuvântului. Aceștia nu pomenesc pe nimeni; nici pe Dumnezeu, nici pe Maica Domnului, nici sfinți, nici neamuri, rude sau prieteni... în rugăciunile lor.

Nu devine cineva nepomenitor doar că nu pomenește la slujbe un ierarh ecumenist sau eretic. De unde supradimensionarea aceasta a ierarhului de parcă ar fi Dumnezeu !? Este rodul atașamentului excesiv de lider ce a săpat în conștiința unora care totuși cred că nu mai împărtășesc deloc convingerile papiste...

Trăind în iluzia că mai marii instituției clericale apostați ar mai putea fi conducători și adevărați păstori ai Bisericii, aceștia au făcut pact cu indecizia recunoscând încă autoritatea vânzătorilor de credință cu toate că iudele actuale s-au lepădat de ei și i-au exclus din biserică chiar la sinod, caterisind apoi pe preoți și izgonindu-i cu forțele de ordine din sfintele locașuri. Fiind lăsați deci pe afară, aceștia încă se consideră fiii acestor prigonitori care oricât s-ar pocăi de nelegiure și erezie, după spusele Sfinților Părinți, în marea lor majoritate vor trebui înlocuiți din fruntea Bisericii.

Buimăceala aceasta s-a produs în mințile lor datorită vorbăriei teologite care nu are nimic în comun cu teologia curată ce au avut-o adevărații apărători ai credinței, cei care în primul rând trăiau ortodoxia autentic și apoi discutau în sinoade cu frică și cu cutremur, purtând dragostea Lui Dumnezeu în suflet.


"Pentru orice cuvânt deşert pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în Ziua Judecăţii.” 
(Matei 12; 36)


Postări populare de pe acest blog

Rugăciune către Maica Domnului, pe un manuscris din secolul al III-lea

Sfântul Dionisie Areopagitul 十 Portret al MAICII DOMNULUI

Pogorământul pentru femei din colonia mitropolitană Frăsinei